U bent hier

COOLTech: vet verminderen adh van koude=coolsculpting

Voor rijbroek
Na rijbroek

Niet invasieve behandeling van gelokaliseerd vet door gebruik van koeling.

De COOLTech procedure, of ook wel gekend als COOLSCULPTING of CRYOLIPOLYSE, is een revolutionaire techniek gebaseerd op een vaststelling die reeds meer dan 100 jaar geleden gedaan werd: Adipocyten zijn gevoeliger voor koude dan de andere cellen van ons organisme.

Op het einde van de XIX de eeuw stelde men vast dat vrouwen die tijdens de wintermaanden paard reden,
niet volgens de «amazone» stijl, maar zoals de mannen, dus schrijlings,
indeukingen vertoonden op de dijen door de plaatselijk verdwijnen van vetcellen.
Om dit fenomeen te vermijden raadde men aan om aangepaste kledij te dragen, de gekende paardrijbroek. Wetenschappelijk onderzoek heeft het nu mogelijk gemaakt om deze observatie om te zetten in een technologie die het mogelijk maakt plaatselijke vetophopingen, die zelfs bij mensen met een evenwichtig voedingspatroon die regelmatig fysieke inspanningen leveren ontstaan tijdens het ouder worden, te verminderen of te verwijderen.

Wie komt in aanmerking voor COOLTech of COOLsculpting?
Mannen en vrouwen die ondanks een evenwichtige voeding en voldoende fys ieke activiteiten vervelende lokale vetophopingen hebben, meestal ter hoogte van de buik, de rug of op de binnenzijde van de armen of dijen komen in aanmerking voor de COOLSCULPING behandeling.

Hoe verloopt de COOLTech od COOLsculpting behandeling?
Een applicator wordt op de tebehandelen zone geplaatst en zuigt de vetplooi tussen 2 platen die de onderhuidse vetlaag zullen afkoelen.
Na voldoende lange blootstelling aan een gecontroleerde temperatuur begint een natuurlijk proces waarbij de vetcellen afsterven (apoptose).
Deze dode cellen worden nadien door het immuunsysteem afgevoerd via het lymfesysteem.

Hoe lang duurt een COOLTech of COOLsculpting behandeling?
Aangeraden wordt om de applicator gedurende 70 minuten te laten inwerken, dit om een voldoende koeling van de onderhuidse vetweefsels te bekomen.

Is de behandeling pijnlijk?
De krachtige aanzuiging van vetweefsel veroorzaakt gedurende enkele minuten een gevoel dat wat oncomfortabel kan zijn, maar door de koeling ontstaat vrij snel een lichte anesthesie.
De rest van de behandeling veroorzaakt geen pijn. De patiënt kan lezen, muziek beluisteren, op de computer werken of zelfs slapen.

Moet men rekening houden met een "down time" na de behandeling?
Neen, de patiënt kan zijn gewone bezigheden onmiddellijk na de behandeling gewoon verder zetten.
Er wordt enkel aangeraden om zware fysieke inspanningen die de buikgordel belasten gedurende 48 uur te vermijden, dit natuurlijk indien de buik lokaal behandeld werd.

Welke resultaten mag men verwachten na coolsculpting?
De COOLTech procedure kan de onderhuidse vetlaag met 20% tot 40% verminderen, dit komt overeen met één à twee centimeter per behandeling.
Naargelang de dikte van de onderhuidse vetlaag bij het begin van de behandelingen en afhankelijk van het gewenste resultaat zijn één tot drie behandelingen nodig.
De resultaten worden zichtbaar 3 tot 4 weken na de behandeling.
Indien het behandelingsplan meerdere sessies voorziet kan een tweede behandeling ingepland worden vanaf 4 weken na de vorige sessie.
Een bij komende vermindering van 20% van de onderhuidse vetlaag is dan mogelijk wat een totale vermindering van 40% tot 60% oplevert!
De definitieve resultaten bereikt men ongeveer 3 maand na de laatste sess ie.

Zijn de resultaten blijvend?
Tijdens de COOLTech procedure sterven de behandelde vetcellen af en worden definitief verwijderd.
Als de patiënt zijn gewicht behoudt en oefeningen blijft doen zullen de resultaten op lange termijn stabiel blijven.

Wat zijn de voordelen van de COOLTech behandeling?

  • Efficiënt: zichtbare resultaten reeds na 1 sessie.
  • Zonder risico: geen downtime, geen medicatie of nazorg nodig.
  • Niet-pijnlijk: zonder chirurgie, zonder injecties.